Dorpsraad Lieshout adviseert buurtinfo via “MijnOverheid” 

Dorpsraad Lieshout staat voor een goede verbinding tussen burgers en overheid. Om die reden adviseert ze geïnteresseerden te kijken op www.overheid.nl voor uitleg over “berichten over uw buurt”. Na aanmelding ontvangt iedereen die dat doet maximaal één keer per week een e-mail van Overheid.nl met specifieke berichten over de buurt waarin de geïnteresseerde woont.

 

Met deze nieuwe digitale service laat de overheid weten wat er allemaal speelt in de buurt. Een mooi initiatief om overheid en burgers dichter bij elkaar te brengen, vindt de Dorpsraad. Om die reden adviseert ze geïnteresseerden dan ook om zich aan te melden voor deze nieuwsbrieven. Enige voorwaarde die hieraan verbonden is, is dat de geïnteresseerde 25 jaar of ouder is én een e-mailadres heeft.

 

Altijd op de hoogte

Door aanmelden kunnen geïnteresseerden altijd op de hoogte zijn. De overheid informeert immers (per e-mail) over bekendmakingen van de overheid. Dat kan gaan om vergunningen voor het verbouwen van een huis, over het kappen van een boom of over het houden van een buurtfeest. Met behulp van de postcode, het huisnummer en de afstand tot die woning worden overheidsberichten geselecteerd die binnen die straal vallen. Op de site Overheid.nl zijn deze overigens ook steeds weer terug te lezen.

 

Geweldige service

De Dorpsraad Lieshout is blij met deze service en beveelt deze van harte aan. Op iedere melding kan immers weer doorgeklikt worden en kunnen details met betrekking die melding worden ingezien. Bij verleende vergunningen wordt ook aangegeven hoe belanghebbenden bezwaar kunnen maken. Verder wordt ook -per melding- aangegeven wat gedaan kan worden als iemand het oneens is met de maatregel of vergunning en wordt bijvoorbeeld verwezen hoe iets voorgelegd kan worden bij de Voorzieningenrechter. “Een geweldige service” vindt de Dorpsraad, die zo zelf ook beter geïnformeerd is over wat er in het dorp allemaal speelt.