Dorpsraad Lieshout wil aandacht voor diefstal verkeersborden

Dorpsraad Lieshout is geschrokken van de kosten voor verkeersborden. Deze blijken regelmatig te “verdwijnen” en moeten dan vervangen worden. Kosten ? Alleen de gemeente Laarbeek schat hier jaarlijks al zo’n € 5.000,= aan kwijt te zijn. “Zonde van het geld” vindt Dorpsraad Lieshout en daarom roept zij iedereen op om hier aandacht voor te hebben.

 

Verzamelaars

Verkeersborden, straatnaamborden, plaatsnaamborden en andere aanwijzingsborden oefenen blijkbaar veel aantrekkingskracht uit op “verzamelaars”. Regelmatig blijken deze borden te verdwijnen (lees: gestolen te worden) en moeten ze vervangen worden. Dat vervangen gebeurt uit de algemene middelen van de gemeente en wordt dus door de inwoners van de gemeente betaald.

Zonde van het geld

“Zonde van het geld” vindt de Dorpsraad Lieshout. “Dat geld kan veel beter aan allerlei initiatieven besteed worden om de leefbaarheid in het dorp te verbeteren” zeggen Frank van Elderen en Huub de Wit gezamenlijk. De commissie Verkeer- en Verkeersveiligheid, waar Huub de Wit lid van is, heeft in het frequente overleg over verkeersaangelegenheden met de gemeente gehoord dat vervanging van deze “gestolen borden” jaarlijks een gemeentelijke schadepost van ca. € 5.000,= oplevert. Frank van Elderen -voorzitter van de Dorpsraad- weet zo al meerdere projecten te noemen die dit geld prima zouden kunnen gebruiken.

Aandacht scoort

Hoogste tijd dus om hier eens aandacht aan te besteden, vinden zij. Om die reden roept de Dorpsraad Lieshout dan ook iedereen op om dit soort vandalisme direct te melden en zo te voorkomen dat er meer schade wordt aangericht. Een beetje sociale controle kan de gemeente behoorlijk wat geld schelen. Uiteraard roept ze de “verzamelaars” ook op om een andere hobby te zoeken en zich te realiseren dat de kosten -indirect- door de inwoners zelf moeten worden gedragen.