Dorpsraad Lieshout ziet plannen voor Baverdestraat graag in stroomversnelling

De plannen voor de herontwikkeling van de Lieshoutse Baverdestraat beginnen steeds concreter te worden. Uit overleg, dat de Dorpsraad onlangs weer met de projectleiding had, blijkt dat de plannen in november 2024 officieel ingediend zullen gaan worden. Dorpsraad Lieshout is blij met deze volgende stap en hoopt op een échte stroomversnelling voor dit langlopende project.

Al jaren wachten vele inwoners op de realisatie van de plannen aan de Baverdestraat. Door de realisatie komen er immers (eindelijk) weer wat extra woningen in Lieshout beschikbaar en kunnen inwoners doorstromen. De behoefte aan méér en betaalbare woningen is immers groot in Lieshout en dit plan biedt daarvoor heel wat oplossingen. Het algemeen belang is dan ook groot.

Goed overleg geweest

Uiteindelijk heeft de projectleiding er heel wat aan gedaan om zoveel mogelijk wensen in het project te verwerken. Helaas kunnen zij het niet voor iedereen “maximaal naar de zin maken”, maar door hoor-en-wederhoor zijn de plannen behoorlijk bijgesteld en zijn diverse -soms cruciale- wensen in de plannen verwerkt. Niet ieder individueel belang kon meegenomen worden, maar inmiddels is vooral het algemeen belang gediend: volop betaalbare woningen en een oplossing voor de huidige anti-kraak situatie. Dorpsraad Lieshout komt dan ook graag in contact met (eventuele) individuele bezwaarmakers om samen met hen te kijken naar oplossingen voor hun individuele bezwaren en geen verder oponthoud voor het project zouden willen hebben. Contact leggen met de Dorpsraad kan heel eenvoudig door een berichtje te zenden naar info@dorpsraad-lieshout.nl

Stroomversnelling gewenst

Dorpsraad Lieshout komt óók graag in contact met potentiële bewoners. Wilt u ook graag uw intrek nemen in een van de vele nieuw geprojecteerde huizen ? Graag hoort de Dorpsraad uw verhaal om zo inzicht te krijgen in de woonwensen (ook dit contact kan via info@dorpsraad-lieshout.nl).  Overigens is de Dorpsraad tevreden over de gelopen procedures en blij dat velen hun input hebben kunnen geven. Daartegenover staat dat ieder plan altijd wel bezwaren met zich mee brengt en nooit iedereen tevreden gesteld kan worden. Belangrijk is vooral het algemene belang en dus wil de Dorpsraad dat verder oponthoud voorkomen wordt: de belangen voor velen zijn immers groot.