Dorpsraad Lieshout verbindt belanghebbenden centrumplan

In Lieshout spelen verschillende plannen voor grote bouwprojecten. De revitalisatie van de Heuvel (Centrumplan Lieshout”) is zo’n groot project net als de verplaatsing van de Jumbo supermarkt. De Dorpsraad Lieshout is nauw betrokken bij deze ontwikkelingen in centrum Lieshout. Nu blijkt dat de supermarkt aan de Dorpstraat niet haalbaar is, gaan de centrumplan-ontwikkelingen volop door.

De ontwikkelingen rondom het centrum van Lieshout zijn in volle gang, ondanks dat de plannen voor het verplaatsen van de supermarkt naar de Dorpsstraat -vlakbij de Heuvel- niet haalbaar blijken. Het project op de Heuvel staat hier verder niet stil. Sterker nog; de businesscase wordt waarschijnlijk voor het einde van dit jaar afgerond, zodat deze in januari 2025 kan worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Dorpsraad verbindt

De Lieshoutse Dorpsraad is nauw aangesloten bij deze ontwikkelingen en wordt door de gemeente en ontwikkelaar volop op de hoogte gehouden, zodat ze de verbinding kunnen leggen naar de diverse betrokkenen. De Dorpsraad heeft daarvoor gestructureerd overleg met de projectleider van gemeente Laarbeek, die bezig is met de voortgang van de centrumplanontwikkelingen. Omdat de Dorpsraad zich inzet voor een aantrekkelijk Lieshout, waar het goed wonen, werken en leven is vinden ze het belangrijk om aangesloten te blijven.

Plan C

Tegelijkertijd is er ook structureel contact met stichting “Plan C”. Dat is de partij die zich hard maakt voor de realisatie en exploitatie van de nieuwe horeca op het Heuvelplein. Zij willen met hun plannen graag -in samenwerking met anderen- gaan bijdragen aan een levendig centrum dat aantrekkelijk is voor zowel inwoners als bezoekers van Lieshout. De Dorpsraad probeert haar verbindende rol zo goed mogelijk in te vullen door contacten met alle partijen te onderhouden en de inwoners van Lieshout te blijven informeren, zodat alle belangen worden meegenomen bij deze ontwikkelingen.